Leier Autó Pápa Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. ENYAQ Coupé iV: premier január 31-én
2022.01.02.
Újdonság a ŠKODA-ról

ENYAQ Coupé iV: premier január 31-én

Bejelentették, hogy az új elektromos modell, az ENYAQ COUPÉ iV az év elején mutatkozik be hivatalosan.

SKODA ENYAQ Coupé iV

A bejelentéssel egyidejűleg nem sok információt tudhattunk meg, csupán egy fontos adatot közölt a gyár: az új modell légellenállási együtthatója kiemelkedően jó lesz, mindössze 0.234. Ez pedig a legjobb érték a kategóriában.
 

Ez azért is érdekes, mert ez lehetővé teszi, hogy növekedjen valamelyest a hatótáv, várhatóan kb. 10-15 kilométerrel. Ugyanis technikailag az ENYAQ és az ENYAQ COUPÉ teljesen azonos lesz. Ugyanazok a motorok, akkumulátorok stb. Illetve csak majdnem, hiszen a COUPÉ kivitel 50-es kivitelben nem lesz kapható. A teljesítmény 132, 150, 195 és 220 kW között lesz majd választható, hátsó- vagy összkerékhajtással. És itt álljunk meg egy pillanatra. Jelenleg a legerősebb motor 195 kW-os, vagyis 265 lóerős. A 220 kW-os kivitel (300 LE) azt jelenti, hogy ez lesz a legerősebb valaha szériában készült ŠKODA modell. Ez pedig nem lehet más, mint a régóta sejtetett RS kivitel. Így igazából dupla premier vár ránk.
 

A fentieken kívül az igazi eltérés a karosszéria formájában, és az utastéreben található. És ez a kettő összefügg. A ŠKODA Garde óta a márka nem kínált kupé karosszériát, és arra is csak az ENYAQ iV bemutatkozása óta van példa, hogy hátsókerékhajtással érhető el ŠKODA modell. Az ENYAQ COUPÉ iV most mindkettőt kínálja a vásárlóknak, viszont ennek az az ára, hogy a csomagtartó némileg kisebb lesz, bár még így is 570 litert kapunk majd.

Forrás: csakaskoda.hu

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.